Welkom!

OK, dus je wilt dolgraag zo'n mooie Volkswagen Kever kopen! Liefde op het eerste gezicht! Maar je weet er eigenlijk nog bijna niks van... En je bent al helemaal niet zo'n techneut... Dan is dit jouw site! TIP: Kijk ook eens op de site over mijn eigen 66iger Kever

30 juni 2012

Cadeautjes & boekenVolkswagen onderzetters

€ 16,95

Vrolijke set van 4 onderzetters van Brisa met afbeeldingen van de Volkswagen T1 bus of Volkswagen Beetle. In de set zitten 4 onderzetters om je glas op te zetten. Alle 4 de onderzetters hebben dezelfde afbeelding. De onderzetters staan niet alleen leuk op je tafel ze beschermen je tafel ook. Afmeting: 9 x 9 x 04 cm Materiaal: kurk met papierOK, één uitzondering dan op een site die alleen over de Kever gaat eigenlijk. Deze fraaie muursticker in reusachtig formaat van de beroemde Volkswagen T1-bus!  Vinyl, 120 x 122,2 cm (lxb). Let op: alleen in DONKER GRIJS
Reclamebord "Volkswagen Kever"

€ 14,95

Metalen vintage stijl reclamebord replica. Het bord is ca. 20 x 30 cm groot.


Metalen wandplaat 15 x 20 cm. Volkswagen kever en Volkswagen Bus in één. Zeer goede kwaliteit, met gebruikmaking van de originele reclametekening.


Technische boeken 


John Muir
How to keep your Volkswagen alive
John Muir Publications, 2009 /  / 480 blz. / € 22,99
Dit boek is al een eeuwigheid op de markt. Het verscheen voor het eerst in 1969 en werd binnen korte tijd dé sleutelklassieker van de Hippie generatie. "This book is a philosophy lesson disguised as a repair manual." was de reactie van een van de lezers. Het is met passie geschreven, bevat allerlei verhalen maar ook simpele maar effectieve tekeningetjes. En het staat bol van de praktische tips hoe je met je Kever moet omgaan. Alle modellen tot 1978 komen aan bod.


Atte Roskam
De VW Kever - Eigenschappen, onderhoud en reparatie
MKPublishing, 2007 / ISBN 978 90 8937 001 3 / 153 blz. / € 30,50

In dit boek vind je technische achtergronden bij de Kever als sleuteltips uit de praktijk. Een en ander wordt duidelijk en met veel foto's en tekeningen uitgelegd. Je zou het boek een verdiepend vervolg op deze site kunnen noemen. Roskam gaat in op de onderwerpen: Geschiedenis van de Kever, identificatie en constructie, het aanschaffen van een Kever, het belangrijkste onderhoud, achtergronden over banden, remmen, schokdempers en de koppeling, motorrevisie, diverse praktische zaken en kleine reparaties, de Kever sneller maken, de electrische installatie, storingen die voorvloeien uit de carburatie en de Keverhobby.


Jim Tyler
How to restore Volkswagen BeetleYour Step-By Step Illustrated Guide To Body, Trim & Mechanical Restoration All Models 1953 To 2003
Veloce, 2004 / 224 blz. / 
€ 51,99

Ook in het Duits:

Das VW Käfer Schrauber Handbuch

Heel Verlag 2009 / ISBN 9783898804233/ 222 blz. / € 34,95
In dit boek vind je technische achtergronden bij de Kever als sleuteltips uit de praktijk. Een en ander wordt duidelijk en met veel foto's en tekeningen uitgelegd. Je zou het boek een verdiepend vervolg op deze site kunnen noemen. Roskam gaat in op de onderwerpen: Geschiedenis van de Kever, identificatie en constructie, het aanschaffen van een Kever, het belangrijkste onderhoud, achtergronden over banden, remmen, schokdempers en de koppeling, motorrevisie, diverse praktische zaken en kleine reparaties, de Kever sneller maken, de electrische installatie, storingen die voorvloeien uit de carburatie en de Keverhobby.

De werkplaatshandleidingen van Haynes zijn een must als je werkelijk met je auto aan de slag gaat. Ze bevatten o.a. technische tekeningen en onderdelennummers
diverse
Classic VW tech - deel 1 t/m 6
Hifive bvba, / 128 blz. per deel / € 28,= per deel
Als je (een deel van) het onderhoud van je Kever zelf wilt doen en je hebt nul komma nul ervaring dan is dit een fraaie reeks boeken. Wel een flink bedrag voor 128 bladzijden per deel (met harde kaft, dat wel), maar dan heb je ook echt een Nederlandstalige en zéér begrijpelijke uitleg, startend bij niveau "voor dummies"! De boeken staan vol met duidelijke foto's en tekeningen, vaak de officiële van Volkswagen.Deze delen zijn tot nu toe verschenen:

Volume 1: kennismaking met de luchtgekoelde VW
Volume 2: legt uit hoe de ontsteking moet afgesteld worden
Volume 3: brandstofinstallatie / afstellen van de carburateur.
Volume 4: oliecircuit
Volume 5: de luchtkoeling
Volume 6: diagnose t.b.v. motorrevisie

De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste Kevergarages en bij online leveranciers van onderdelen en bij de webwinkel van Classic VW zelf

Geschiedenis van de Volkswagen


Paul Schilperoord
Het geheim van Hitlers Volkswagen
€ 24,95

De Volkswagen Kever werd door Adolf Hitler en de nazi's gepromoot als 'de auto voor het gewone volk'. Hitler zelf maakte een aantal ontwerpschetsen voor de Kever - die in dit boek voor het eerst worden gepubliceerd. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept, de naam én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim. Terwijl Ganz zelf uit de geschiedenis werd gewist, werd zijn Kever de auto van de eeuw. Ganz' ontwerp voor een veilige en goedkope volksauto was zo revolutionair dat de concurrentie het ontwerp probeerde te stelen en Ganz uit de markt te drukken. Geen middel werd geschuwd: Ganz werd onder valse voorwendselen door de Gestapo gearresteerd en er werd zelfs een moordaanslag op hem gepleegd. Nadat Hitler in 1934 aan Ferdinand Porsche de opdracht had gegeven om de Duitse Volkswagen verder te ontwikkelen, mocht geen enkele Duitse krant of tijdschrift nog de naam vermelden van de oorspronkelijke bedenker. Josef Ganz vluchtte voor zijn leven. Hij werd door de geschiedenis vergeten. Techniekjournalist Paul Schilperoord deed de vondst van zijn leven: hij vond het privé-archief van Josef Ganz (1898 - 1967). Dit bevatte niet alleen ongepubliceerde foto's en ontwerptekeningen, maar ook belangrijke documenten en brieven over diens leven in nazi-Duitsland. Paul Schilperoord (1977) werd na zijn studies Werktuigbouwkunde en Industrieel Ontwerpen techniek- en wetenschapsjournalist.


Bernhard Wiersch
Als der Käfer laufen lernte

€ 39,95

Fraai fotoboek met prachtige opnames uit de begintijd van de productie in de fabriek in Wolfsburg. Geschreven door de voormalige directeur  van het Volkswagen museum. 
Chris Barber
Der Käfer

€ 38,99

Resultaat van een grondige studie naar de oorsprong en ontwikkeling van de eerste Volkswagens. Geschreven door Britse autojournalist, vertaald naar het Duits door Bernhard Wiersch, de voormalige directeur  van het Volkswagen museum.Edwin Baaske
Volkswagen Beetle - Portrait of a Legend
Bentley Publishers, 2003 / ISBN 978-0837601625  / 146 blz. / € 26,99
Vanwege de vele spectaculaire foto's is dit een typisch cadeauboek. Het vertelt de geschiedenis van de legende op wielen met foto's uit de Volkswagen archieven, van o.a. de productie in de fabriek, tot aan foto's van Kevers uit privé verzamelingen. Ook de new-beetle komt aan bod.


Thomas Lang
VW Käfer. Mythos auf vier Rädern
Heel Verlag, 2012 / ISBN 978-3868520262  / 160 blz. / € 39,99
Dit is een zeer fraai cadeauboek voor liefhebbers. Wat meteen opvalt zijn de prachtige foto's, al zijn ze voor de echte liefhebber niet verrassend. De geschiedenis van de Volkswagen Kever wordt netjes weergegeven. Het meest bijzondere aan dit cadeauboek zijn echter de vele 'reprints' van originele VW-spulletjes, zoals foldertjes, doorsmeerschema, prijzen van de werkzaamheden in de Kevergarage enzovoort. Er zit zelfs een sleutel bij van de brilkever!

Bernd Wiersch [ HELAAS NIET MEER NIEUW VERKRIJGBAAR]
Die Käfer Chronik - Geschichte einer Autolegende
Delius Klasing, 2007 / ISBN 9783768816953  / 336 blz. / € 39,99
Dit is hét Duitstalige standaardwerk over de geschiedenis van de Kever op dit moment. Geschreven door  Bernd Wiersch, de man die meer dan 30 jaar als historicus in dienst was bij Volkswagen en aan de wieg stond van het automuseum van het merk. Het boek behandelt alle aspecten van de geschiedenis en ontwikkeling van de Kever. Op zijn Duits, dus grondig en voorzien van tientallen unieke foto's en tekeningen. Je komt echt alles te weten over het "wel en wee" van Volkswagen, van de productie en de successen en tegenvallers op de (internationale) automarkt . De 40 pagina's van de bijlage zijn ook heel nuttig. Daarin lees je allerlei overzichten: de exacte productiegetallen, de plaatsen waar de Kever wereldwijd geproduceerd is, verkoopgetallen en markten, de prijsontwikkelingen, de detailveranderingen van modeljaar tot modeljaar, de geleverde kleuren, motornummers en letters.


Peter Belinfante, Jan Haakman, Eduard Hattuma
Uit de archieven van: Volkswagen
OKM, 2010 / ca. 200 blz. / € 11,95
Let op: Het is uitverkocht bij de uitgever, maar Kevergarages en online onderdelenleveranciers hebben nog wel een exemplaar liggen.
Deze uitgave zou je een soort "autoglossy" kunnen noemen. Leuk als cadeautje voor iemand die Volkswagen een warm hart toedraagt. Het bestaat voor 95% uit mooie, foto's en advertenties van toen met korte begeleidende teksten. Een echt sfeer- en bladerboek dus, dat chronologisch de ontwikkelingen van Volkswagen volgt. Pakweg 3/4 gaat over de Kever en zijn soortgenoten.


Jan de Lange
DE KEVER - De VW in Nederland
Uitgeverij Elmar, Rijswijk 1995 / 135 blz.
Let op: Dit boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Bijvoorbeeld via marktplaats.nl of www.boekwinkeltjes.nl
Er zijn niet veel boeken over de VW in Nederland geschreven. Dit is vooral een fotoboek met zo'n 250 vaak originele foto's van de Kever en de klassieke Volkswagens in Nederland. Het boek staat bol van allerlei wetenswaardigheden en luchtige anekdotes over hoe Nederland de Kever vanaf het begin "omarmde", hoe importeur Pon de verkoop organiseerde, over speciale versies voor politie, brandweer en leger, over Kevers die meededen aan rally's en rallycros enzovoort.Peter Keetman
Volkswagenwerk 1953
Kerber Verlag 2004 / ISBN 978-3936646283 / 176 blz. / 
Let op: Dit boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar.
Dit is DE klassieker onder de "kunst-liefhebbers" van de Kever. Denk niet dat dit boek een reportage is over het het productiesproces van de Kever in 1953. Keetman is industrieel fotograaf en heeft allerlei vormen en patronen in de fabriek als voorwerp van zijn kunstzinnige foto's genomen. Via Google plaatjes zoeken op peter keetman volkswagenwerk 1953 kun je er een aantal vinden.Geen opmerkingen: