Welkom!

OK, dus je wilt dolgraag zo'n mooie Volkswagen Kever kopen! Liefde op het eerste gezicht! Maar je weet er eigenlijk nog bijna niks van... En je bent al helemaal niet zo'n techneut... Dan is dit jouw site! TIP: Kijk ook eens op de site over mijn eigen 66iger Kever

10 mei 2018

Een Volkswagen Kever kopen

.
Op een dag word je wakker en je weet het: Je wilt een Volkswagen Kever!! Voor het geval jij al helemaal dronken van geluk bent bij de gedachte dat je straks achter het stuur van je Eerste Eigen Kever zit, hier nog een paar zinnen voor de nuchtere mensen om je heen: 


Stap eens in een Volkswagen Kever ... 

Sommige Kevers zijn ook écht van
een omaatje geweest!
Rijden zonder stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, ABS, airco, kooiconstructie, airbag, je verbazen hoe kort een invoegstrook eigenlijk is als je autootje echt even zijn best moet doen om naar de 100 te komen, de geur opsnuiven van het paardenhaar in de bekleding, het pruttelen van de luchtgekoelde motor achterin, het directe sturen en schakelen.

Rijden in een Volkswagen Kever is rijden in een automobiele tijdreis naar het verleden. Wat bezielt de automobiele medemens van nu toch om in zo'n oud karretje rond te gaan rijden?


... en geniet van ontroerende eenvoud 

Je zult ontdekken dat dat simpele juist de ontroerende charme is van dat gekke bolle wagentje... Het is echt een auto om mee te onthaasten, om van te genieten als je in weekenden naar leuke meetings met andere keverrijders tuft. Of om lekker aan te klussen, want dat is bij de Kever goed zelf te doen. Maar je maakt niet alleen jezelf blij met een Kever. Je bent een heuse weldoener! Je tovert een glimlach op het gezicht bij veel mensen, want ze vinden het een mooi gezicht op de weg, zo'n prachtig karretje uit het verleden. Ze geven je ook de ruimte want het aroma van de uitlaatgassen van de Kever verdrijft notoire bumperklevers ;o)


Van allemans auto tot liefhebbersauto...

De Kever werd hét symbool van de na-oorlogse welvaartsgroei en werd voor miljoenen mensen hun eerste auto. De Kever kreeg in al die jaren telkens weer een nieuwe rol. Eerst was het dé degelijke allemansauto, daarna het goedkope eerste tweedehandsje voor (hippie)student of zoon/dochter. Nu is de Kever een auto voor de echte (al of niet sleutelvaardige) autoliefhebber of verzamelaar.


Een Kever is toch een Kever? Of zijn er nog verschillen?

In het begin lijken voor jou alle Kevers op elkaar. Al snel kun je Kevers "lezen": je herkent dan de verschillende generaties van de Kever. De Volkswagenfabriek paste het oorspronkelijke model tussen 1947 en 2003 regelmatig op kleine punten aan. Ze verkochten het dat ook als een principe: Van binnen steeds beter, van buiten niet te veel wijzigen, zodat je auto nooit snel verouderd leek. Op de pagina soorten Kevers vind je een snel overzicht.

Waar moet ik op letten als ik een Kever wil kopen?

De eerste vragen die je jezelf moet stellen zijn:

* Hoe ga ik hem gebruiken?

* Welk model past bij mijn wensen?

* Hoeveel geld heb ik te besteden bij de aankoop?

* Hoeveel geld heb ik te besteden voor onderhoud?

* Doe ik het onderhoud zelf of laat ik het bij een Kevergarage doen?

Bekijk de CHECKLIST: Tips bij de aankoop van een Volkswagen Kever

Is de Kever een goedkoop autootje?
Als je een beetje rondkijkt op internet, valt je op dat een oldtimer in de aanschaf vaak véél minder kost dan een moderne auto. Je kunt al voor enkele duizenden Euro's een rijdend exemplaar kopen. Je betaalt vaak weinig of zelfs geen wegenbelasting en de verzekering is ook niet zo duur. HOERA! Bedenk wel dat bij een oldtimer de echte kosten pas ná de aanschaf komen. Kijk bij aanschafprijzen en onderhoud voor een eerste indruk.


15 opmerkingen:

Rick zei

Ik wil al jaren een Volkswagen Kever. Ik ben alleen bang dat je er niet zo veel mee kan rijden

auto rijschool den haag zei

goed artikel

Anoniem zei

Bedankt voor de goede tips en informatie!
Na mij goed ingelezen te hebben op onderandere deze site ben ik sinds dit weekend ook lid van de kever familie.

Anoniem zei

Hoi Paul, bedankt voor je tips en informatie. Afgelopen weekend heb ik mede door mij goed in te lezen op deze en andere sites mijn eerste kever gekocht eentje uit 1970.

suzanne zei

Zeer goed artikel dit!

Leo zei

Bedankt voor dit artikel Paul! Wil al tijden graag een kever maar wil me eerst goed voorbereiden en inlezen.. ben nu aan het kijken of onder andere de verzekering en onderhoud goed te doen zijn. Ondertussen blijf ik lekker dit blog lezen!

Karel Renzen zei

Je ziet ze steeds minder vaak op de weg. Maar als ik dan die foto van dat oma'tje met haar kever zie gaat je hart als autoliefhebber toch wel sneller kloppen!

Michelle zei

Leuk en interessant artikel dit! Ik wil al jaren een Kever en ben moe goed aan het inlezen. Ook heb ik al advies ingewonnen bij een adviseur over verzekeringen en risico's en dergelijken. Ik kan niet wachten tot ik de eigenaar ben!

Luc zei

Bedankt voor de goede tips! Ik wil er maar al te graag eentje kopen, helaas heb ik nog niet de perfecte auto gekocht. Hopelijk gaat het in de toekomst stukken beter!

renzo zei

Een Volkswagen Kever is een hartstikke leuke auto. Het blijft een uitstekende auto die zeer aantrekkelijk is en ook zal blijven. Leuk artikel!

Bart zei

Ikzelf ben echt een fan van de Kever! Vorig jaar ook een Kever gekocht en nooit spijt van gehad!

peter zei

Prachtig om te zien dat er nog zulke mooie kevers zijn. Helaas zie je ze steeds minder...

Henk zei

In mijn jongere jaren maakte ik gebruik van een volkswagen kever. Helaas is het nu hartstikke moeilijk om een kever te vinden in goede staat. Gelukkig heb ik afgelopen een prachtig Volkswagen kever gekocht. Ik vind deze auto geweldig en het doet mij denken aan mijn jongeren jaren!

Freewheelers zei

Net een oranje Super Bug uit 1974 gekocht, ik woon in California, waar er nogal wat rondrijden, zie craigslist.com

groet uit Holland Riverside Marina, Brentwood, CA, USA

Bas Vossen
www.thefreewheelers.nl

Jacques zei

Afgelopen winter ben ik op zoek gegaan naar een oldtimer. Na een shortlist te hebben gemaakt van kanshebbers ben ik uiteindelijk als een blok voor de Kever gevallen. Wat een mooie vormen en prachtig geluid. Jouw site heb ik van a-z gelezen en was een grote 'steun' tijdens het zoekproces. Het is een 1303 uit 1974 geworden! Bedankt!