Welkom!

OK, dus je wilt dolgraag zo'n mooie Volkswagen Kever kopen! Liefde op het eerste gezicht! Maar je weet er eigenlijk nog bijna niks van... En je bent al helemaal niet zo'n techneut... Dan is dit jouw site! TIP: Kijk ook eens op de site over mijn eigen 66iger Kever

07 juni 2009

Waar kopen?

Waar koop je een Kever? Er zijn allerlei mogelijkheden

Vrijwel elke Kevergarage heeft wel een aantal occasions staan. Voordeel is dat zij natuurlijk heel wat Kevers langs zien komen en sneller een goed beeld van de auto hebben dan een willekeurige garage. Ook kun je - anders dan bij particulieren - afspraken maken over APK en garantie.

Wees realistisch in je verwachtingen: Een Kever van 4.000 Euro kan technisch niet hetzelfde zijn als een paar jaar geleden gerestaureerde van 10.000 Euro. Ook zijn een aantal Kevergarages geen allround garagebedrijven, maar meer werkplaatsen ten behoeve van de verkoop. Als je je onderhoud wilt laten uitvoeren bij de plek waar je hem kocht, stel je dan goed op de hoogte, om wat voor bedrijf het gaat.

Van particulieren kun je Kevers vinden op Marktplaats. Zoals bij alle Marktplaats-deals: Ga in elk geval kijken (voordat je gaat bieden) en neem als het even kan iemand mee die er verstand van heeft. Bieden via internet is eigenlijk not-done, want je moet een auto zien voordat je gaat bieden. Daarom staat er wel eens bij: "Bieden alleen naast de auto". Ook om af te rekenen met allerlei fantasie-bieders die vervolgens nooit meer wat van zich laten horen.

Op het Prikbord van www.keversite.nl vind je ook allerlei Kevers, vooral ook Kevers van eigenaren die er soms van alles aan verbeterd en/of veranderd hebben. Ook vind je er gestrande projecten van eigenaren die ooit aan het opknappen van hun auto begonnen zijn en daar mee gestopt zijn.

Op de gebruikelijke occasionssites (bijv. Autotrack, autoscout24 enz.) vind je ook wel wat Kevers. In de meeste gevallen zijn dat auto's die bij autohandelaren en garages staan. Een nadeel van die garages is dat zij over het algemeen geen ervaring (meer) hebben met Kevers.

Er zijn ook bedrijven die in Zweden naar mooie originele Kevers speuren en deze naar Nederland brengen. Omdat de lucht in Zweden droger is dan bij ons en er niet gepekeld wordt in Zweden hebben deze Kevers minder roestverleden. Aan de andere kant is niet elke Zweedse Kever daarmee automatisch in topconditie. En ook die Kevers zijn natuurlijk tientallen jaren oud. Het komt nogal eens voor dat ze lang in een schuur hebben gestaan (plek zat in Zweden) en dus met achterstallig onderhouden kampen. De voorraad Zweedse kevers is verder niet oneindig. Inmiddels moeten ze van steeds verder weg gehaald worden en de Zweden zijn ook niet (meer) gek: Ze verkopen ze niet meer voor een habbekrats. Kortom: Laat je gezond verstand niet door "deze komt uit Zweden" vertroebelen.

2 opmerkingen:

Henk zei

Keurige website hoor. Het ziet er zeer verzorgd uit met leuke afbeeldingen.

Leonoor zei

Kever!!! Dat is sowieso mijn favoriete auto om te zien. Helaas rijd ik nu in een micra, hij lijkt wel een beetje op een beetle. Dat is het enige geluk dan nog een beetje. Ziet er verder goed allemaal!